Gehavend EKVA 2 onderuit in Maartensdijk

Maartensdijk, 21-01-17 - Na de sterke wedstrijd vorige week die een thuisoverwinning opleverde op Velocitas, stond er dit keer opnieuw een lastige partij voor EKVA 2 op het programma. Op bezoek bij TZ 3, een ploeg die koning blijkt van het winnen van wedstrijden met 1 punt verschil. Helaas was vandaag het verschil groter, TZ won met 19-11.

EKVA moest het deze wedstrijd stellen zonder Kirsten Horrée en Stefan Nierop, zij moesten mee met EKVA 1. Hun gemis was duidelijk voelbaar, voornamelijk de doelpunten die zij doorgaans maken. In de eerste helft lag het probleem echter niet aanvallend, maar vooral verdedigend. De eerste drie schoten van de thuisploeg waren raak, waardoor EKVA vanaf minuut 1 al achter de feiten aanliep. Zeker de heren in het eerste verdedigingsvak, Jesse Kleijn en Arjen Klinkenberg hadden hun handen vol aan de loepzuivere topschutter van TZ, die uit alle hoeken en standen wist raak te schieten, soms ook omdat de druk op hem niet hoog genoeg was. De heren uit het eerste Almeerse aanvalsvak, Sander van Gilst en Mathijs Pot hadden het aanvallend niet makkelijk om hun goede kansen te creëren. Het waren voornamelijk schoten van grote afstand die genomen en af en toe gescoord werden, maar hun grootste kracht, het korte schot achter de korf (en de doorloopbal van Pot;)) werd weinig in stelling gebracht. Qua dames stond Lisanne Schingenga weer vertrouwd sterk te rebounden, maar had ze last van meevangende heren, kwam Demi Schröder veel minder dan vorige week lekker tot schot en hadden in het andere vak Esmee Labes (normaal A1) en Krista Bakker moeite om gevaarlijk te worden in hun acties, waardoor zij ook minder goals maakten dan gehoopt. Voor rust maakte EKVA tot tweemaal toe een achterstand van 4 punten goed, maar TZ bleef het initiatief houden en ging met 9-8 de pauze in.

En na rust bleef het ook nog zeker een kwartier dicht bij elkaar zitten qua score. Een goal van TZ werd telkens beantwoord door een goal van de ploeg uit Almere, maar EKVA kon niet doordrukken en er overheen klappen. De doelpunten wilden maar niet vallen en op een gegeven moment breekt dan het geloof in een goede afloop. Toen TZ een minuut of 10 voor tijd op 3 punten voorsprong kwam na een afgeronde doorloopbal was de wedstrijd beslist. Paul Munting greep de slotfase van de partij aan om nog een aantal jeugdspelers in het veld te brengen, die zeker met oog op volgend jaar de komende maanden wat meer kansen krijgen om qua niveau aan te kunnen sluiten bij de selectie. Anna Schingenga maakte haar debuut en kwam naast haar zus te staan, met een aantal verdienstelijke acties die zij liet zien. Wouter Schoo probeerde als puntheer nog een aantal goede schoten te pakken en Julian Bunschoten verving de vroeg in de partij geblesseerd geraakte Kleijn om reboundend zijn steentje nog bij te dragen. Opvallend, zowel Pot als Klinkenberg stonden in de laatste minuut nog op het veld, ondanks twee herenwissels, bijna een unicum;)!

Volgende week speelt EKVA weer thuis, dit maal tegen GKV uit Den Haag. Vorige keer werd tegen de gelen verloren, ditmaal moet er wraak genomen worden. De topposities in de poule lijken niet meer haalbaar, maar er zal alles aan gedaan worden om de druk er nog vol op te houden!