EKVA doet vrijwel niets fout en sloopt Velocitas!

Almere, 14-01-17 - EKVA 2 heeft hele goede zaken gedaan in de poule, door in de 2e wedstrijd van 2017 een weergaloze wedstrijd neer te zetten. De beste eerste helft van het seizoen werd gevolgd door knokken in de tweede, met een 24-18 winst als beloning!

In Leiderdorp, in de eerste wedstrijd van het zaalseizoen gaf EKVA 2 de zege weg tegen Velocitas, door een matige partij te laten zien. Daarom gaven coaches Paul Munting en Merijn van Bussel vandaag voor de wedstrijd aan dat dit een mooie dag van wraak moest zijn. "Velocitas staat op basis van kwaliteit veel te hoog in de ranking, vandaag helpen wij ze in de weg omlaag". En vanaf minuut 1 liet EKVA de scherpte zien om Velocitas te slopen. Stefan Nierop en Jesse Kleijn waren loepzuiver, waarin zij in het voorveld geassisteerd werden door de back-up schutters in hun vak Krista Bakker en Demi Schröder. Met in het eerste aanvalsvak Mathijs Pot veel spelend vanuit de rebound en Kirsten Horrée in de steunende functies draaide het vak op volle toeren en werd de ene na de andere kans gecreëerd en vaak succesvol afgerond. In het andere vak ging het spel minstens zo soepel. Elke keer werd dezelfde tactiek toegepast, waarbij Arjen Klinkenberg en Lisanne Schingenga de reboundende positie afwisselden en daardoor de twee voorin voldoende kansen om tot scoren te komen konden geven. Met daarbij het vrij hoge schotpercentage van EKVA wist de ploeg in de eerste 30 minuten maar liefst 15 keer te scoren, tegen slechts 10 van Velocitas. De mooiste van die 15 was misschien wel het doorloopschot van Kleijn, die naar binnen dreigde, halverwege tot stilstand kwam en van kleine afstand raak schoot.

In de kleedkamer klonken halverwege voornamelijk complimenten. Een paar kleine aandachtspunten, kleine details werden aanstipt om de wedstrijd tot een goed einde te brengen. En de tips werden goed opgepakt. Verdedigend werd het een tandje scherper en aanvallend bleven de Almeerders net zo goed spelen als in de eerste fase. Maar het grote verschil in de tweede helft was het spel van Velocitas. De groen-blauwen zetten er fysiek een tandje bij. Het ging smerige overtredingen regelen, de ene na de andere beuk werd uitgedeeld en het werd met de minuut onvriendelijker. Maar EKVA speelde fel, het vuur bleef laaiend in de ogen en er werd geen stap opzij gedaan voor de beukers van Velocitas. Telkens werd geconcentreerd de aanval opgezet, de vrije ballen uitgelokt en nog steeds regelmatig gescoord, waardoor het verschil elke keer weer minstens 6 punten was. Een van de laatste treffers in de wedstrijd was een waanzinnige damescombinatie van Horrée en Bakker, waarbij die laatste het met een one-hander afmaakte. Het publiek stond op de banken voor deze 8 die een prachtige wedstrijd op de mat legde. Velocitas, dat pas 1 keer had verloren in 7 wedstrijden, moest het met 24-18 afleggen tegen de strijders in het blauw, die hiermee de aansluiting met de top 4 terugvinden. Volgende week wacht een pittige uitwedstrijd bij Tweemaal Zes in Maartensdijk, tegen een van de sterkere ploegen in de poule.