Kamp 2017 was een groot succes, hieronder het kampverslag van 2017!

Ekvi, Ikvi en Okvi en de Ekvaprise

alien.png
Op de planeet Aarde is het een fantastische dag; het zonnetje schijnt, er waait een licht briesje en de temperatuur ligt net boven de dertig graden.  Terwijl er op Aarde geen vuiltje aan de lucht is, gaat er boven in de ruimte iets niet helemaal goed.

Drie vreemd uitziende wezens besturen een groot vierkant ruimteschip. Het zijn Ekvi, Ikvi en Okvi, drie blauwe wezentjes die op de Melkweg een verkeerde afslag hebben genomen. Ekvi: “We hadden er al een lichtjaar geleden af gemoeten hoor, Okvi”

Okvi heeft een grote stuurknuppel in zijn handen: “Onze ObiObi zei dat we pas ná Pluto eraf moeten, maar volgens mij staat hij ingesteld op de toeristische route. We hebben nu bijna geen brandstof meer”

Ikvi, die altijd wat stiller is dan de andere twee zit geduldig naar de ruimtekaart te kijken: “We kunnen landen op planeet Aarde, er wonen daar genoeg bewoners die ons kunnen helpen. Maar of ze dat ook willen weet ik niet”

Okvi : “Meld het aan onze commandant Jer2-Y. Ik zet de fasers op storm en verhoog de snelheid naar ultrasonisch. Ikvi, zet koers naar planeet Aarde!”

Het vierkante rode ruimteschip de ‘Ekstar’ vliegt met een enorme snelheid van wel 14.000 vierkante kilometer per uur richting de blauwe planeet. Het is een wilde vlucht met veel turbulentie. Onderweg verliezen ze een deel van het landingsstelsel en terwijl ze recht op de aarde afvliegen drukt Okvi het rempedaal flink in. Ze vliegen door de dampkring heen, ze vliegen over de Chinese Muur, komen langs het Russische Kremlin en landen uiteindelijk in een klein dorpje in Nederland: Ermelo.

Ikvi: “Gaat het met iedereen?”

De drie kijken naar hun ruimteschip, het is kapot: de wielen zijn tijdens de landing afgebroken, de nabranders zijn verbrand en ze hebben ook nog eens geen brandstof. Ze kijken elkaar vragend aan. “Misschien moeten we om hulp vragen” stelt Ekvi voor: “De Ekvaprise wilt ons vast wel helpen? Zij komen toevallig naar Ermelo en kunnen ons vast wel helpen om ons schip te repareren? Ikvi, maak radiocontact met de Ekvaprise!”

redrocket.jpg
c3po-blue.png

Ikvi gebruikt de radio uit het ruimteschip: *Ekstar aan Ekvaprise, Ekstar aan Ekvaprise*

Op dat moment zit op Ekvaprise AR3-PO te luisteren naar de radio. Zoals altijd zit hij maar wat voor zich uit te kijken. Op de radio staat een zacht muziekje aan;  ‘Hej, wat vet, ik heb mijn eigen ruimteraket’, AR3-PO zingt het zachtjes mee tot er plotseling een noodsignaal klinkt.

Het is de oproep van de Ekstar, het is Ikvi die hij hoort. AR3-PO antwoordt meteen: “Ik begrijp het, wat zegt u? In de buurt van Ermelo zijn jullie geland?”

Zonder enige twijfel drukt AR3-PO een grote blauwe knop in, de knop is speciaal gemaakt voor noodgevallen. Onmiddellijk gaat er een alarm af; een laser wordt geactiveerd, de bemanning van de Ekvaprise wordt hiermee opgetrommeld. AR3-PO meldt het aan Ikvi, Ekvi en Okvi: “Hulp is onderweg, het kan nog even duren, maar er komt hulp aan. Houd vol!”

Hoofdsponsoren

  • image
  • image
© 2017 EKVA. Alle rechten voorbehouden.