EKVA heft scheiding tussen man en vrouw op!

  Onze Eerste Korfbal Vereniging Almere wordt de eerste korfbalvereniging van Nederland die de scheiding tussen man en vrouw opheft. Dit besluit nam het bestuur in een vergadering eerder deze week: "Het is 2022 en we vinden het eigenlijk niet meer kunnen om een verschil te maken tussen man en vrouw. Iedereen is gelijk, dus waarom nog continu het verschil benadrukken? Wij willen dat iedereen zich comfortabel en veilig voelt bij onze vereniging." aldus onze voorzitter.
  EKVA wordt met deze stap een gendergidsvereniging en neemt een actieve voortrekkersrol in de korfbalwereld. Wij hopen dat andere verenigingen ons voorbeeld actief volgen!
   
  Nieuw beleid
  Het nieuwe beleid voert EKVA uit in samenwerking met de KNKV. De korfbalbond poogt daarmee het eigen klassiek discriminatoire, binaire beleid te doorbreken. De voorzitter van de bond reageert verheugd: “Er zijn best wat spelerx (vanaf heden de nieuwe, onzijdige naam voor spelers/speelsters) die zich niet comfortabel voelen met de huidige situatie. Als je bijvoorbeeld iemand bent die tussen man of vrouw valt, moet je nu een rol kiezen uit de opties waar je, je niet mee kunt identificeren. Dat er een oplossing komt is heel fijn!”
   
  Samen spelen
  De klassieke rolverdeling tussen man en vrouw verdwijnt op het korfbalveld. Per heden speelt EKVA voortaan met twee kleuren zodat er nog steeds twee rollen blijven in het korfbalspel. Tijdens een inloopavond stemmen we met de hele vereniging af welke kleur onze tweede kleur wordt. De keuze bestaat uit; rood, zwart of groen. Spelerx mogen voorafgaand aan een wedstrijd zelf bepalen in welke kleur hij/zij/hen zich die dag herkennen.
   
  Samen douchen
  We voelden het klassieke korfbalgrapje al wel weer aankomen. Daarom ter verduidelijking: er zal geen sprake zijn van gemengd douchen. Om ruimte te maken voor teams breken we wel, letterlijk, de muren tussen de mannen- en vrouwenkleedkamers open. Op deze manier is er genoeg ruimte voor iedereen in de kleedkamers. We benadrukken hierbij dat we dus NIET gemengd douchen, maar wel samen met alle spelerx.

  Om de discussie openlijk met alle leden aan te gaan houden we woensdag 6 april een inloopavond. Je kunt je hiervoor vandaag tot 23.59 uur aanmelden bij de TC: Tom Tuntelder of Nico Gunzeln!

  © 2022 EKVA. Alle rechten voorbehouden