EKVA participeert in maandonderzoek Fieldlab Evenementen

  EKVA participeert in maandonderzoek Fieldlab Evenementen

  Ter verduidelijking; onderstaande betreft een 1-aprilgrap

  Fenomenaal nieuws! De KNKV heeft in samenwerking met Fieldlab Evenementen EKVA aangewezen voor een wetenschappelijk multiwekelijks onderzoek. Een selecte groep EKVA-spelers speelt in de maand april elke zaterdag een onderlinge oefenwedstrijd. De lage gemiddelde leeftijd van onze senioren maken onze vereniging een perfect ‘proeflaboratorium’ voor een Fieldlab Evenement. Bij deze wedstrijden mogen, onder bepaalde voorwaarden, supporters aanwezig zijn.

  Het Fieldlab onderzoek bij EKVA richt zich op een terugkeer van veilige en verantwoorde evenementen. In totaal doen er 22 spelers en speelsters mee met aan het onderzoek. Zij worden in de maand april elke week driemaal getest. Op de zaterdag betreft het een sneltest. Bij een eventuele (vals)-positieve test volgt een PCR-test. Blijkt ook deze test positief dan gaat deze speler/speelster verplicht 5 dagen in quarantaine in De Bunker (de kleedkamers worden op dit moment ingericht als slaapzalen). Hiermee garandeert Fieldlab de veiligheid en worden risico’s beperkt.

  Elk van de 22 spelers/speelsters is akkoord gegaan met deze voorwaarden. Twee spelers (Julian Bunschoten en Lisa Bloemendaal) reageren verheugd; “Er wordt veel van ons gevraagd, het is een bijzonder experiment en wij vinden het prachtig om ons steentje bij te dragen aan de heropening van Nederland!”. Ook onze technische commissie is lyrisch; “WAUW, top, heerlijk! Eindelijk mogen we weer wedstrijden spelen. Na de wedstrijd samen douchen, een derde helft, wat kijk ik daar naar uit!”, aldus een hyperenthousiaste Nico Gunzeln.

  Voor toeschouwers gelden aparte voorschriften. Elke zaterdag mogen we maximaal 200 toeschouwers ontvangen op ons veld. Echter dient élke toeschouwer een negatieve sabbeltest af te leggen. Bij een positieve sabbeltest wordt hij/zij de toegang geweigerd en doorverwezen naar de GGD voor een PCR-test. Voor het afnemen en begeleiden van de sabbeltesten zijn we nog op zoek naar vrijwilligers. Meld je aan bij Nico of Arjen (TC)!

   


  © 2021 EKVA. Alle rechten voorbehouden