Jeugdleden korfbalvereniging EKVA genieten volop van clinic door internationals van TeamNL

    Jeugdleden korfbalvereniging EKVA genieten volop van clinic door internationals van TeamNL

    Almere, woensdag 22 juli 2020 – Op 32 locaties door het land heen vond afgelopen woensdag de KNKV This is Korfball Tour Summer Edition plaats. Ook in Almere aan de Marathonlaan, bij korfbalvereniging EKVA werd een clinic verzorgd voor de gehele jeugd. Vanwege corona zijn er de afgelopen maanden veel activiteiten afgelast, waaronder het jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi. Dat was voor de KNKV reden om met clinics van (jeugd)internationals en bekende trainers op deze dag alsnog het korfbal te promoten. En met succes!

    Enkele weken geleden ontving EKVA de uitnodiging om zich in te schrijven voor de This is Korfball Tour Summer Edition. Deze kans werd uiteraard met beide handen aangegrepen. In het verleden, bij het vieren van jubilea, kreeg de jeugd al eens clinics van spelers van het Nederlands team, en vandaag gebeurde dat opnieuw. Marjolijn Schenk (international, wereldkampioene en uitblinker in het afgelopen seizoen in de Korfbal League bij haar club Koog Zaandijk), en Krijn van het Kaar (jeugdinternational van Oranje -17 en speler van DVO uit Bennekom) brachten in twee sessies van drie kwartier de jeugd van EKVA het nodige korfbalvermogen bij. Onder de stralende zon en met veel enthousiasme genoten de kinderen volop van deze bijzondere training. Het resulteerde in bezwete voorhoofden en een grote glimlach. Ook de internationals Schenk en van het Kaar amuseerden zich, en gaven na afloop aan onder de indruk te zijn van de fanatieke inzet van de jonge Almeerders.

    In de komende weken zullen de spelers en speelsters van EKVA zich verder gaan ontwikkelen om begin september aan het nieuwe seizoen te beginnen. Hiervoor organiseert de club elke woensdagavond gratis zomertrainingen, voor leden, maar ook voor niet-leden die graag eens kennis willen maken met het korfbal en de vereniging. Kinderen tot en met 12 jaar zijn welkom tussen 18.00 en 19.00 uur en geïnteresseerden vanaf 13 jaar kunnen aansluiten tussen 19.45 en 21.00 uur. Meer informatie en aanmelden kan op www.ekva.nl.


    © 2021 EKVA. Alle rechten voorbehouden