EKVA-Suriname uiteindelijk een groot feest!

Almere, 08-10-18 - De oefenwedstrijd van de Surinaamse nationale ploeg tegen EKVA in Almere is uitgelopen op een ontzettend mooi avond, met zeker van Surinaamse kant een hoop korfballend spektakel. De Surinamers wonnen zoals verwacht makkelijk: 7-31.

Toen half november de vraag binnen kwam of EKVA gastheer wilde zijn voor de oefenwedstrijd tegen Suriname was het enthousiasme groot. De Surinamers zijn in voorbereiding voor het WK-kwalificatietoernooi en uiteindelijk het WK 2019 in Zuid-Afrika, waar zij serieus mee willen doen om de prijzen. Om dit te bereiken is de afgelopen maanden hard gewerkt een sterke ploeg te formeren van spelers met Surinaamse roots, die in de Nederlandse competitie spelen, met een niveau van minstens 1e klasse. Met bijvoorbeeld routinier Gerald van Dijk, Blauw-Wit talenten Susila de Klein en Randell van der Steen en OVVO's Michelle Brouwer staat er een ploeg die qua niveau mee kan in de Hoofdklasse, onder leiding van oud-League speler Riko Kruit.

En zij kwamen op bezoek in Almere, om tegen de tweedeklasser EKVA uit te komen. Er was besloten om aan Almeerse kant door te wisselen met de gehele selectie, zowel spelers uit het 1e als het 2e kwamen in actie. En voor de ploeg in het blauw was het in de beginfase vooral lastig. Er zat veel druk op elke ballijn, actie en schot en de spanning droop er bij sommige spelers vanaf. Het duurde dan ook tot 0-10 voordat EKVA de eerste goal wist te maken. En in de eerste helft bleef EKVA ontzettend veel moeite houden met het aanvalsspel. Er waren weinig rebounds, weinig echt goede schoten en soms speelde ook de onbekende schotklok een rol. Zo stond er na 25 minuten zuivere speeltijd 2-14 op het scorebord, toch wel een beschamende aanvalsstand voor de Almeerders.

In de tweede helft kwam EKVA er iets beter aan te pas. Er werden wat meer goals gemaakt, voornamelijk uit korte schoten en kleine kansen. Toch bleef Suriname met afstand de betere ploeg en lieten de internationals regelmatig zien waarom zei op zulk hoog niveau mee kunnen. Snelle acties, goede schoten en strakke passes waarmee het voor EKVA vaak te snel ging. Toch ontbrak de echte scherpte wel bij Suriname, want 10 minuten voor tijd was de stand slechts 7-22. Maar of het scherpte of concentratie was, in de slotfase ging het gas er bij de gasten toch even flink op. De stampvolle FBK-hal kreeg nog even een galavoorstelling te zien van met name Randell van der Steen, die goede acties bekroonde met een aantal goals. EKVA kwam er niet meer aan te pas en ging er op deze manier hard af met 31-7, maar slechts weinigen die hier echt van baalden. Het was voor de selectie een mooie wedstrijd om te spelen en voor het publiek heerlijk om naar te kijken. Suriname, succes op weg naar het WK!


Hoofdsponsoren

  • image
  • image
© 2017 EKVA. Alle rechten voorbehouden.