Uitslagen 28 april

Goedeavond allemaal! Vandaag een speciale dag: het is Internationale Dag van de Dans. Toch leek het daar gisteren meer op; salsa, samba, tango en op sommige velden een stukje capoeira. Het was werkelijk waar genieten!

Zwoel, teder, vol hartstocht, de Kathakali van Kampen, een geweldige combinatie van dans, drama en passie. Toch was het vooral ons 2de dat de dans naar behoren uitvoerde. Naast de gezamenlijke dans/compositie waren er ook solo’s tussendoor; de Boogiewoogie van Bakker, Julian’s Jive en natuurlijk de Rueda de Casino ‘del’ Ruijter. Aan de kant van het veld haalde coach Jerry de verschillende dansstijlen een beetje door elkaar. In plaats van de Kathakali van Kampen had hij het consequent over Bakker’s Bolero. Het belangrijkste: dansend, springend, swingend nam ‘2’ de punten mee naar Almere.

In het verre Ureterp speelde ons 1ste team tegen Oerterp waar de wedstrijd eigenlijk pas na rust ontbrandde. Wouter zorgde met zijn Weense Wals voor een prachtig stukje dans, en ook de Rumba van Rakké zag er verbluffend uit. Een van de hoogtepunten was toch wel de Melbourne Shuffle van Merijn; zijn directe tegenstander schijnt hem nu nog aan het zoeken te zijn. Kortom: onze spelers kregen het steeds meer naar hun zin. 

De felle Friezen hadden het daarentegen steeds minder naar hun zin. De Oerterpers probeerden mee te dansen en freestylden er lustig op los. De sierlijke armzwaaien van Oerterp raakten spelers van EKVA in het gezicht, in de nek en op de ribben, maar de scheidsrechter ontging het voortdurend. 1 pakte in het laatste kwartier een goede voorsprong en lijkt veilig.

Voor zowel 2 als 1 belangrijke overwinningen waardoor beide ploegen bijna zeker gehandhaafd zijn. Nu meivakantie, een fijne zondag en veel plezier deze week!


Hoofdsponsoren

  • image
  • image
© 2017 EKVA. Alle rechten voorbehouden.