EKVA bestaat 40 jaar, hoera!

Bij de Eerste Korfbal Vereniging Almere is het deze maand groot feest. De club bestaat namelijk veertig jaar, en dat wordt gevierd! Een leuke knutsel-, sport- en spelmiddag, een loterij, een groot feest; de vereniging laat dit jubileum niet zomaar aan zich voorbij gaan!

Een korte advertentie in de krant was het begin van de vereniging op 12 december 1978. Initiatiefnemers waren John en Carolien Fhijnbeen, zij plaatsten een bericht in de krant. Nanda en Rob van Vloten, net verhuisd naar Almere, lazen dat bericht, werden enthousiast om een korfbalvereniging te starten en namen contact op. Rob van Vloten bedacht de naam, Henk Kluver het logo. De oprichtingsvergadering vond plaats op 12 december 1978 bij de voetbalvereniging SV Almere in Almere Haven. Hier waren 17 personen aanwezig. Inmiddels heeft de club meer dan 200 leden, verdeeld over 22 teams. Het thuisveld van EKVA ligt op het Fanny Blankers-Koen sportpark, waar in de aanliggende FBK-sporthal ’s winters gespeeld wordt.

Bij het feest is iedereen die EKVA een warm hart toedraagt welkom! Wil je ook een keer korfbal kijken? Aanstaande zaterdag speelt EKVA 1 om 18.10 een thuiswedstrijd tegen directe concurrent Ados uit Hoorn. Het belooft een spannende wedstrijd te worden, komt allen kijken!

Vandaag bestaan we 40 jaar, en over precies 10 dagen gaan we dat vieren! 

https://youtu.be/2FWwve8Iqqk


Hoofdsponsoren

  • image
  • image
© 2017 EKVA. Alle rechten voorbehouden.