‘EKVA fungeert als kanonnenvoer op Lelystads gras’

Lelystad, 19-10-2019 – In de modder, glijdend op het natte gras en schietend op een wankele paal, speelde EKVA 1 weer de bijna jaarlijkse boerenkorfbalwedstrijd van dit seizoen. In de streekderby tegen Exakwa kwamen de Almeerders er geen moment aan te pas en werden ze genadeloos geslacht: 23-10. 

Vooraf werd uiteraard gevreesd voor het gras, zeker met de weken vol regen die voorbij kwamen. Maar het gras bleek niet de grootste uitdaging, want ondanks dat het veld vochtig en glad was, was het veld redelijk hard en goed te bespelen. De tegenstander uit Lelystad was een stuk lastiger als opponent, want die hadden van de begeleidende staf duidelijk mee gekregen om er vol in te knallen en met scherp te schieten. En dat deden ze met verve, voornamelijk in het eerste aanvalsvak, waar de meest aanvallende heer al in het eerste kwartier 6 goals maakte. Coach Jasper van Peursum greep in en bracht Yoram Kleijn voor Michael de Ruijter om verdedigend meer druk te kunnen uitoefenen, maar het bleef pittig in de Almeerse verdediging. Aanvallend was de belangrijkste opleving van EKVA de periode van minuut 5 tot 10, waarin een paar goede aanvallen werden beloond met 4 doelpunten en ze langszij kwamen bij de thuisploeg. Maar na die fase ging het heel erg snel de verkeerde kant op en dat resulteerde in een keiharde achterstand van 10 punten bij rust.

Herstelwerkzaamheden waren dus nodig in de kleedkamer, en daarom werd er gehamerd op het vergeten van het eerste halfuur en de focus op een tweede helft die bij 0-0 begint. Het spel moest verbeteren, het tempo moest uit de aanvallen van Exakwa gehaald worden en op die manier zou er wellicht wat ontregeld kunnen worden. Maar het belangrijkste punt dat benoemd werd, en in de afgelopen week op de training ook uitgebreid behandeld werd, was de werklust, motivatie en het doorzettingsvermogen. Achterstand of niet, vechten voor elke bal en elkaar door de wedstrijd heen helpen naar een goed resultaat. En dat beeld vormde zich in de tweede helft enigszins, in ieder geval positief om te zien hoe de ploeg er voor bleef gaan in de tweede helft om het plan uit te voeren zoals besproken. Met achterverdedigen moest Exakwa net een tandje terug in het tempo en met extra energie van Almeerse kant werd nog een halfuur weggeschoten worden voorkomen. Zelf liep het aanvallend ook voor geen meter, er lag te veel druk op de schoten en het gewenste spel kon niet voldoende uitgevoerd worden, maar het kleine lichtpuntje was de werklust, die bleef tot minuut 60. Het bracht EKVA in ieder geval nog op 10 goals, door een benutte strafworp in de laatste seconde van Jesse Kleijn, maar de 23 Lelystadse treffers daar tegenover deden wel erg veel pijn.

Volgende week de laatste wedstrijd buiten, dan gaat de blauwe brigade naar Zutphen.

Doelpunten: Michael 4, Jesse 2, Demi 2, Julian 1, Renée 1

 


Hoofdsponsoren

  • image
  • image
© 2017 EKVA. Alle rechten voorbehouden.