Vertrouwen, vertrouwen, vertrouwen….

 
 
Zutphen, 26-10-19 - In de laatste wedstrijd van de najaarscompetitie heeft EKVA laten zien dat het groeiende is. Tegen koploper KVZ werd een uitstekende wedstrijd neergezet, en vooral in de tweede helft indruk gemaakt. Het klasseverschil was echter wel aanwezig en merkbaar in de score, want KVZ won wel: 18-14.
 
De afgelopen weken zat het de Almeerders niet mee. Met forse nederlagen en vooral heel stroef spel, begonnen de frustraties wat toe te nemen. Op de trainingen werd zeker wel progressie geboekt, en coach Jasper van Peursem gaf meerdere keren aan dat dit ook echt wel in de wedstrijd er uit zou gaan komen. En ook tegen koploper KVZ moest er met dat vertrouwen gespeeld gaan worden, en dat was goed te zien aan de inzet bij de gehele ploeg. In de eerste helft hadden ze het wel lastig, tegen makkelijk scorende heren en zelf aanvallend wat in problemen door de wind die sterk over het veld raasde. Via een achterstand van 7-2 was het bij rust zelfs al 12-5, een stand die niet goed de verhoudingen weergaf. Toch was de sfeer in de kleedkamer goed en voelde alle spelers aan dat er verbeteringen in het spel waren.
 
Na de thee werd er tactisch wat omgezet in beide vakken. Er werd minder rekening gehouden met de wind, waardoor de spreiding over het vak groter werd. Looplijnen konden worden afgemaakt, het baltempo ging omhoog en met betere passes werden de vrije personen bereikt. Het resulteerde in veel meer gevaar in aanvallend opzicht, en toen de kansen ook verzilverd werden kwamen de gasten uit Almere puntje voor puntje dichterbij. Een kwartier voor tijd was het verschil nog steeds wel 6, maar begon de coach van KVZ toch wat nerveuzer op zijn stoeltje heen en weer te schuiven. EKVA had het overwicht in het veld en was de betere ploeg, puur kijkend naar het korfballende spel. Zeker ook in de laatste minuten werd nog vol gas de aanval gezocht om maar zo dicht mogelijk in de buurt van KVZ te komen. Echt heel gevaarlijk werd het niet meer, maar de uitslag van 18-14 was er uiteindelijk wel een om erg trots op te zijn.
 
Na de zaalperiode is er flink werk aan de winkel voor EKVA om te handhaven in de tweede klasse, maar het vertrouwen wat in deze wedstrijd is opgedaan moet toch zeker wel gaan leiden tot resultaten. Eerst op selectieweekend en dan 14 wedstrijden volle bak in de zaal!
 

 

Doelpunten: Jesse 3, Renée 2, Demi 2, Krista 2, Bojoura 2, Arjen 1, Michael 1, Julian 1.

Hoofdsponsoren

  • image
  • image
© 2017 EKVA. Alle rechten voorbehouden.