Selectie verandert van samenstelling en tankt vertrouwen

De afgelopen weken stonden bij de selectie van EKVA weer in het teken van een herordening van de teams, en van het voorbereiden op het zaalseizoen dat komende zaterdag begint. Er werd hard getraind, heel veel partijvorm gespeeld en afgesloten met oefenwedstrijden afgelopen donderdag in IJsselstein en zaterdag thuis tegen Reeuwijk. Hoe verliepen deze wedstrijden en hoe zien de teams inmiddels eruit?

 

Fortissimo 2 – EKVA 2 (13-12)

Met een grote groep spelers werd de wedstrijd tegen Fortissimo 2 voorbereid. Voor coach Merijn van Bussel was de belangrijkste taak voor het team om met volle inzet de 60 minuten vol te maken. Knokken voor elke meter, alle individuele duels stevig aangaan en afvallende ballen altijd terughalen. Toch begon de ploeg wat onwennig. Met wisselende samenstellingen in de vakken elk kwartier bleek het moeilijk om elke aanval volle bak te gaan, en om verdedigend de afspraken na te leven en daarmee op elkaar te vertrouwen. ‘2’ was duidelijk individueel gezien de betere ploeg, maar wist dat maar niet in de score uit te drukken. Een motivatiespeech van coach van Bussel in de rust zette EKVA wel wat meer op scherp, maar in de slotfase van de wedstrijd kon niet doorgedrukt worden om Fortissimo te verslaan. Er werd met 1 punt verloren: 13-12.

Doelpunten: Matthijs 3, Jari 2, Dominique 2, Vilmar 1, Wouter 1, Arjen 1, Donna 1, Esmee 1

Fortissimo 1 – EKVA 1 (27-26)

Met drie kwartier vertraging werd op de late donderdagavond het eerste fluitsignaal gegeven bij Fortissimo 1 – EKVA 1. Vooraf werd al voorspeld dat het twee aan elkaar gewaagde ploegen zouden zijn, en niets bleek minder waar. Een stortregen aan doelpunten verspreidde zich over de toeschouwers in de hal in IJsselstein, ook nog eens mooi verdeeld over de teams. Vanaf minuut 1 was het gas vol open bij de gasten uit Almere, die een meer dan uitstekende wedstrijd lieten zien. Veel scherpte in de schoten bij Jesse Kleijn en Arjen Klinkenberg, en ook Krista Bakker was in de openingsfase niet te houden voor haar tegenstandsters. Het ging enorm gelijk op, was 15-14 bij rust en ook na de pauze bleven beide ploegen spelen alsof het kampioenschap op het spel stond. De scheidsrechter ging meer en meer met strafworpen strooien voor de thuisploeg (8 in totaal!), maar dat had ook te maken met individuele verdedigende fouten van de Almeerders. 10 minuten voor tijd was het 26-22 en leek het beslist, maar een run in de slotfase bracht EKVA nog bijna gelijk. Toch werd verloren, net als het 2e, met 1 punt verschil, maar deze beste wedstrijd van het seizoen tot nu toe geeft veel vertrouwen!

Doelpunten: Jesse 7, Arjen 5, Stefan 3, Krista 3, Michael 2, Julian 2, Demi 2, Renée 2

EKVA 2 – Reeuwijk 2 (20-13)

Net voordat de definitieve samenstelling van de teams bekend werd gemaakt, stond er nog een laatste oefenwedstrijd voor het 2e op het programma. Voor het eerst dit seizoen in eigen hal, tegen het relatief onbekende Reeuwijk 2. En of de tegenstander nu bekend is of niet, het maakte voor 2 niets uit. Een uitstekende wedstrijd werd neergezet, waarin het tempo hoog lag, waarin het scoren veel makkelijker leek dan voorheen en waarin ook verdedigend indruk werd gemaakt. Van begin tot eind wist EKVA te domineren, waarbij het verschil in de eerste helft slechts 1 punt was (9-8), maar na de pauze werd makkelijk uitgelopen. Met 2 goals van Richard Teunen en later 2 belangrijke goals van Jari Braaksma werd het verschil gemaakt en brak Reeuwijk mentaal. In het laatste kwartier werd door de thuisploeg vrolijk doorgescoord, straalde het plezier er vanaf en werd goed gebouwd aan vertrouwen voor de rest van het zaalseizoen.

Doelpunten: Jari 4, Richard 3, Wouter 3, Matthijs 2, Vilmar 2, Indy 1, Daphne 1, Naomi 1, Eva 1, Onbekend 2

EKVA 1 – Reeuwijk 1 (19-22)

De allerlaatste oefenwedstrijd voor de selectie in dit zaalseizoen was EKVA 1 – Reeuwijk 1. De clash tussen een jonge ploeg aan Almeerse zijde, die het moet hebben van veel inzet en hard werken, tegen een wat meer ervaren ploeg uit Reeuwijk, dat met kracht en harde duels het voordeel naar zich toe hoopt te trekken. En de clash van speelstijlen leverde een wat moeizame wedstrijd op. EKVA had het lastig om vele schoten in een aanval achter elkaar te nemen, er werden wat verkeerde keuzes gemaakt en verdedigend waren het individuele fouten die tegengoals inleidden. Toch bleef de achterstand bij rust beperkt tot 9-11. In de eerste 10 minuten na de pauze werd het elastiek wat verder uitgerekt, werd het 13-17 en moest de thuisploeg alle zeilen bijzetten om Reeuwijk nog terug te kunnen halen. Wat wisselingen in de vakken bracht nog nieuwe energie, maar het gat kon niet meer gedicht worden en zo verloor EKVA met 19-22. De wedstrijd was een stuk minder goed dan donderdag, maar de tegenstander kan ook zeker hoger worden aangeschreven. Met 19 goals kan over het aantal doelpunten ook niet heel ontevreden gesproken worden.

Doelpunten: Jesse 5, Renée 4, Julian 3, Michael 2, Demi 2, Bojoura 2, Stefan 1

Zo heeft de selectie van EKVA de voorbereiding erop zitten, en kan het volle bak op naar de competitiestart van komende zaterdag. De teams zijn bekend, dus de punten kunnen worden gehaald met de volgende samenstellingen:

 

EKVA 1: Jesse, Julian, Michael, Stefan, Arjen & Bojoura, Krista, Demi, Renée.

EKVA 2: Matthijs, Wouter, Indy, Vilmar, Yoram, Delfio & Dominique, Eva, Daphne, Naomi, Stephanie, Rachel, Esmee, Donna.


Hoofdsponsoren

  • image
  • image
© 2017 EKVA. Alle rechten voorbehouden.