Scherpschutters VIKO sterker dan EKVA

Vianen, 25-11-2019 – Na de lange pauze van een aantal weken geen competitiewedstrijden, is EKVA 1 helaas puntloos gestart aan het zaalseizoen. Op bezoek bij VIKO 1, een van de grootste titelkandidaten in de poule, speelden de Almeerders helemaal niet onaardig, maar waren ze niet opgewassen tegen de zuivere schoten van de thuisploeg: 28-19.

In de na de selectieperiode net wat vernieuwde samenstelling lag bij EKVA deze wedstrijd de nadruk op de vaste patronen die op het veld zijn opgebouwd. Het eerste aanvalsvak (Bojoura Kuipers, Krista Bakker, Julian Bunschoten, Jesse Kleijn) met de focus op een klassieke 2-2, met daarbij bewegende dames na het eerste schot. Het andere vak (Renée Burren, Demi Schröder, Michael de Ruijter, Arjen Klinkenberg) speelt dynamischer, met een rebounder die kort in de paalzone moet staan tot het schot gevallen is, en waarbij vanuit veel beweging en lange passes vrijheid gezocht moet worden. Snel in de wedstrijd viel ook al wel op dat VIKO hier absoluut niet aan mee wilde werken. Een ontzettend defensief ingestelde tegenstander koos vanaf minuut voor het achterverdedigen, en schuwde fysieke duels zeker niet. Andersom begonnen de spelers van de thuisploeg te piepen en om te vallen bij het minste contact. Toch ging EKVA mee in dit spelletje en liet zich in de eerste helft verleiden tot gehaaste aanvallen en bouwde irritatie op omdat het niet goed werkte. Hoofdaanvaller Kleijn begon sterk met een aantal rake schoten, en in het andere vak moest aanvoerder Klinkenberg na 20 minuten geblesseerd het veld verlaten, vervangen door ‘nieuwkomer’ Stefan Nierop. Naarmate de rust dichterbij kwam, wist EKVA ook wat slimmer om te gaan met het antikorfbal van de Vianers, maar bij rust werd tegen een forse achterstand aangekeken: 17-10

In het tweede bedrijf probeerde de gasten het geduld, door coach Jasper van Peursem in de kleedkamer gepredikt, te bewaren. Niet te snel het schot pakken, maar eerst zorgen dat de rebound in orde is, en van daaruit gaan korfballen zoals gewend. Ook verdedigend niet in paniek raken, want het voorverdedigen was in orde, de meeste goals vielen uit vrij onmogelijke schoten in de buurt van zijlijn en middenlijn. Maar de hoop dat deze goals in de tweede helft zouden afnemen, was snel weg. VIKO bleef ontzettend goed schoten van enorme afstanden, met heel veel druk van de Almeerse verdedigers, leidend tot verbazing en frustratie bij EKVA. Toch bleef de ploeg werken en stukje bij beetje werd het verschil in de score kleiner, en kon er voorzichtig aan een comeback gedacht worden. De Almeerders kwamen tot op 6 punten afstand van VIKO, maar die laatste stap om het wonder van Vianen compleet te maken bleef uit. Met nog een aantal tactische omzettingen, wissels en aanwijzingen deed van Peursem een serieuze poging, maar door de schotkracht van VIKO zat er helaas niets meer in dan een nederlaag. Uiteindelijk stokte het scorebord bij 28-19. 

Ondanks het ruime verschil kan er redelijk positief worden teruggekeken op deze eerste zaalwedstrijd. Er zit duidelijk groei in de ploeg, en als de persoonlijke fouten ingeperkt worden, kunnen er in de komende periode zeker resultaten geboekt worden. Volgende week de eerste thuiswedstrijd tegen KZ Danaïden, met hopelijk een volle hal die de ploeg komt steunen!  

Doelpunten: Jesse 8, Michael 5, Stefan 2, Renée 2, Krista 2

 


Hoofdsponsoren

  • image
  • image
© 2017 EKVA. Alle rechten voorbehouden.