Publiek grote winnaar bij thriller in Almere

De eerste thuiswedstrijd van EKVA 1 dit zaalseizoen was er eentje om van te genieten. De sfeer in de hal was zeer enthousiast, de spelers waren in topvorm, de teams aan elkaar gewaagd, en het regende doelpunten. Tot een minuut voor tijd leek de wedstrijd af te stevenen op een terecht gelijkspel, maar in de absolute slotfase sloegen de gasten uit Leiden toe: 22-24.

Na ontvangst van de spelers, begeleid door de VIPjes van EKVA E1, ontvlamde de boel snel in de openingsfase. Beide ploegen waren duidelijk scherp vandaag, en dat was te merken aan het hoge tempo en de vele goals die er al gelijk vielen. In de afgelopen weken had EKVA nog al eens moeite met scoren in het eerste kwartier, maar nu kwam de ploeg aan de hand van een aantal goals door het eerste verdedigingsvak prima op gang, met een 5-5 stand na 9 minuten. Maar nog veel belangrijker was het uitermate sterke, collectieve verdedigen door de gehele ploeg. De afgelopen week op de training was er veel aandacht aan besteed, en dat betaalde zich uit in de eerste helft. Alle spelers van Danaïden werden flink op hun huid gezeten door de gretige Almeerders, die daarmee behoorlijk wat onderscheppingen wisten te plaatsen. Toen de doelpuntenmachine aan Almeerse zijde iets stokje halverwege de eerste helft, werd er overgegaan naar nog meer strijd en inzet, waardoor EKVA een achterstand van 3 doelpunten tussen minuut 25 en 30 weer teniet deed en ging rusten met 11-11. 

In de pauze gaf coach van Peursem de complimenten aan de ploeg, voor het geconcentreerde verdedigen en de veerkracht die EKVA al had laten zien. Ook de 11 goals, prima voor de ploeg die daar op het veld nog wel eens moeite mee had. Na de thee was het zaak om gelijk vol door te zetten en zeker verdedigend niet te verslappen. En het lukte. EKVA pakte steeds een puntje voorsprong, voornamelijk doordat Jesse Kleijn van afstand nauwelijks leek te kunnen missen, en als hij het niet deed, de dames van afstand voor de goals zorgden. Een kwartier voor tijd moest Stefan Nierop, maker van de mooiste goal van de avond, een halve jumpshot, geblesseerd naar de kant, en kwam Michael de Ruijter op zijn plek. Het deed het tactisch plan in dat vak iets veranderen, maar ook deze aanpassing leek EKVA goed op te vangen. Danaïden bleef echter net als de thuisploeg vol doorpakken en dacht vlak voor tijd de winst te pakken toen ze op 20-22 kwamen. Aanvoerder Arjen Klinkenberg pakte zijn rol als leider op door met 2 snelle goals weer gelijk te maken, en op 22-22, met nog ruim een minuut te spelen, leidde een time-out van Almeerse kant de absolute slotfase in. De thuisploeg gaf aan vol voor de overwinning te gaan, niet met een punt genoegen te nemen, maar aan het spelbeeld van de Leidenaren was diezelfde intentie ook bij hen het geval. Danaïden wist van afstand te scoren, en de gehaaste EKVA-aanval die daarop volgde was niet succesvol. Met nog een rake doorloopbal bepaalden de gasten de eindstand van 22-24 na een prachtige wedstrijd. Puntendeling was terecht geweest, maar dat zat er voor EKVA helaas niet in. Volgende week nieuwe kansen, dan in Hoevelaken tegen Telstar 1. 

Doelpunten: Jesse 6, Stefan 3, Demi 3, Renée 3, Arjen 2, Julian 2, Bojoura 2, Krista 1

 


Hoofdsponsoren

  • image
  • image
© 2017 EKVA. Alle rechten voorbehouden.