Off-day EKVA 1 op zaterdagavond in Hoevelaken

Ook de derde wedstrijd van het zaalseizoen heeft EKVA 1 niet in winst kunnen omzetten. Vorige week werd voldoende zelfvertrouwen getankt met een goede wedstrijd tegen KZ Danaïden, maar die lijn met sterk spel kon op de late zaterdagavond tegen Telstar niet worden doorgetrokken: 27-17.

Al snel in de openingsfase probeerde Telstar om het initiatief te nemen. Met aanvallend spel in hoog tempo legde de thuisploeg zijn wil op aan de Almeerse gasten. EKVA hielp daar gretig in mee, door zeker aan kant van de heren voldoende fouten te maken in de paalzone, waarmee er al snel een achterstand werd opgelopen. Telstar kreeg kansen zat om rond de 5 meter zone meerdere keren redelijk vrij aan te leggen, door het eigen dynamische spel rond de korf en de verdedigende chaos bij EKVA. Na een kwartier spelen stond er daardoor 8-5 op het bord. De reden dat de gasten redelijk bij konden blijven, was voornamelijk om het schotpercentage hoog was. Qua kansen moesten ze het doen met een stuk minder dan Telstar, maar de afronding was zuiverder, en daardoor bleef het verschil enigszins beperkt. Toch wist de thuisploeg in de slotfase van de eerste helft het verschil voor het eerst boven de 4 punten te brengen, en gingen beide teams met 14-9 aan de thee. Een stand die zeker in de zaal nog om te draaien is, maar dan was er ook echt wel een flinke boost nodig in het spel van de Almeerders, want dat was bij lange na niet goed genoeg. 

In de rust was er dan ook best wat discussie bij spelers en coach over de tactiek, inzet en het spel dat zo veel minder was dan de voorbije weken. Er werden nieuwe plannen gesmeed voor de tweede helft, om wellicht voor de ommekeer te zorgen. De eerste goal na rust kwam dan ook van EKVA, maar daarna begon Telstar verder uit te lopen. Slim in de paalzone en profiterend van te weinig verdedigende druk die EKVA wist op te leggen, was het een kwartier voor tijd 22-12 en was de wedstrijd gespeeld. EKVA probeerde nog wel om dichterbij te komen, maar veel schoten vielen aan de voorkant van de korf en passing in de aanval was niet zuiver genoeg om consequent tot een flink aantal schoten te komen. Het daarbij opgetelde gebrek aan goede communicatie in de verdediging en lef om de eigen tegenstander goed aan te pakken, bracht de conclusie dat punten er echt niet inzaten vandaag. Het was gewoonweg ruimschoots door de ondergrens zakken, met het gehele team, van Almeerse zijde. Deze week zullen er op de training weer stappen moeten worden gezet in de opwaartse lijn waarin de ploeg zich bevond de afgelopen weken, om volgende zaterdag goed te presteren tegen Tiel ’72.  

Doelpunten: Michael 6, Stefan 3, Julian 2, Arjen 2, Demi 2, Jesse 2

 


Hoofdsponsoren

  • image
  • image
© 2017 EKVA. Alle rechten voorbehouden.