Sterk EKVA 1 gaat weer nipt ten onder

De laatste wedstrijd van 2019 was er een om van te genieten. Een doelpuntenfestijn in de eerste helft, tussen twee ploegen die extreem aan elkaar gewaagd bleken. Het hoge schotpercentage van EKVA, versus zeer actieve dames van Tiel ’72. Uiteindelijk wisten de gasten de zege te grijpen en werd het 26-28.

De vorige thuiswedstrijd van EKVA, destijds tegen Reeuwijk 1, werd in de voorbereiding op deze pot tegen Tiel veelvuldig aangehaald. Het was een wedstrijd waar de Almeerders volle strijdlust toonden, goede ontwikkelingen in het spel lieten zien en waar met veel goals uiteindelijk helaas net verloren werd. In de openingsfase tegen Tiel ’72 zat diezelfde energie als toen in het team. Het moest even op gang komen, maar na 5 minuten had EKVA de eerste goal te pakken en 5 minuten later stond het al 5-5. Zeker in de eerste helft bleek in het eerste verdedigingsvak dat het aanvalsspel wat aangepast moest worden naar de tegenstander, maar het had zeker wel effect. Renée Burren en Demi Schröder bleken de belangrijke spillen, zij zorgden voor de goals in dat vak, met inwaartse acties, maar nog meer met schoten van afstand na een goed uitgevoerde aanval. Maar ook Tiel bleek levensgevaarlijk over de dames in aanvallend opzicht. Meer dan de helft van goals van de gasten kwamen van de dameskant, een opvallende statistiek op dit niveau, waar meestal de mannen scorend doorslaggevend zijn. Zo bleek de eerste helft zeer attractief van beide kanten, met mooie goals, snelle aanvallen en heel veel tempo, uiteindelijk was het na 30 minuten al 17-19. 

Na rust hoopte EKVA door te kunnen zetten om de eerste 2 punten van het zaalseizoen binnen te slepen. Het was in het eerste aanvalsvak Jesse Kleijn waar alle pijlen op gericht waren, niet voor het eerst dit seizoen. De superspits van de thuisploeg kwam uiteindelijk tot 9 goals, maar opvallend daarnaast is dat er door de andere 3 in het vak slechts 3 goals gemaakt werden. De 9 van Kleijn bleken deze wedstrijd lang genoeg om in het spoor van Tiel te blijven, maar de ploeg zal moeten blijven werken om de scoringsverhouding in het vak iets rechter te trekken. In die tweede helft kreeg ook het andere vak wat meer moeite met het maken van goals, en zo kropen de gasten puntje voor puntje weg. Het vuur en de energie bleek zeker niet gedoofd, getuige wat emoties die op het veld zichtbaar werden. Kapitein De Ruijter nam het voortouw met zijn vlaggenschip en bracht de VOC-mentaliteit naar boven: met daadkracht en durf de punten binnen slepen. Die durf was er zeker, omdat de goals wat minder makkelijk gemaakt werden schakelde EKVA vaker over naar wat varianten op het aanvalsspel, maar het bleef keihard werken tot het einde. 5 minuten voor tijd was het 2 punten verschil in het voordeel van Tiel ’72, en met een kleine kans achter de korf werd de genadeklap uitgedeeld. EKVA kwam hier niet meer bovenop en moest zo weer een nederlaag slikken. Maar, laten we het jaar positief af sluiten, want coach Jasper van Peursem kan met veel vertrouwen de Kerst en 2020 in, het spel was na de wanvertoning van vorige week namelijk weer zeer hoopgevend!

Fijne feestdagen en een succesvol 2020!

Doelpunten: Jesse 9, Demi 4, Renee 4, Michael 3, Stefan 3, Julian 2, Bojoura 1

 


Hoofdsponsoren

  • image
  • image
© 2017 EKVA. Alle rechten voorbehouden.