Wedstrijdverslagen

Almere, 11-10-2017 – EKVA 2 heeft op een ongelofelijke wijze een punt gepakt in de onderbroken competitiewedstrijd tegen de Paarsen van Refleks 2. Na 37 minuten op 30 september werd de wedstrijd door regen gestaakt bij 8-11, maar de Almeerders wisten net als afgelopen zaterdag tegen Synergo opnieuw terug te komen en er uiteindelijk een gelijkspel uit te slepen: 19-19.

Twee weken geleden, op die regenachtige zaterdag begon EKVA 2 dramatisch. Er zat geen tempo in de aanvallen en in de verdediging werd de ploeg continu afgetroefd in kansen in de paalzone en op acties na het vergeten van voorverdedigen. Toch liep Refleks niet echt hard weg, maar in de laatste 5 minuten pakten de gasten uit Rijswijk een groter gat, waarmee ze met 8-11 de rust in gingen. De tweede helft was nog nauwelijks begonnen toen de hemel startte met huilen en de scheidsrechter beide ploegen weer naar de kleedkamers stuurde voor een definitieve staking.

Op deze woensdagavond, iets na half 9, stonden beide teams weer op het veld. Refleks koos de aanvalskant met de wind in de rug, EKVA mocht de bal uitnemen. Bij de thuisploeg stond Arjen Klinkenberg in het verdedigingsvak in het veld ten koste van Julian Bunschoten die anderhalve week eerder. Het aanvalsvak begon gedreven. Een uitstekende aanval werd beloond met een prachtige doorloopbal van Daniëlle Barendrecht, waardoor het verschil gelijk weer 2 was. Maar Refleks reageerde scherp, met de 9-12 en 9-13, binnen 2 minuten. En vanaf dat moment nam de ploeg in het paars het initiatief. Met schoten van afstand tegen Klinkenberg, Barendrecht en Krista Bakker gingen de Rijswijkers naar 11-18, 22 minuten voor tijd. Het moment voor coach Jerry Bakker om tweemaal te wisselen: Bakker en Klinkenberg eruit voor Chèrise Labes en Wouter de Groot. Met deze wisselingen herpakte EKVA zich en werd de inhaalrace ingezet. Kirsten Horrée versierde een strafworp, door Michael de Ruijter (die even later werd vervangen door Jeroen Teunen) benut, Stefan Nierop deed hetzelfde en schoot ook raak van 2,5 meter en zo ging het verschil langzaamaan terug naar 4, 10 minuten voor tijd. David Rakké, de nieuweling, maakte zijn debuut in 2 door Sander van Gilst te vervangen, en maakte indruk met sterk spel in de rebound. Toch bleef EKVA fouten maken, zoals het ontzettend makkelijk weggeven van strafworpen door duwtjes in de rug. Alleen in de laatste 10 minuten stond het ijzersterk in het verdedigingsvak en had de ploeg aanvallend figuurlijk de wind in de rug. Twee belangrijke goals van Nierop maakte het 17-19, een minuut voor tijd schoot de Groot 18-19 raak en precies 4 seconden voor tijd was het diezelfde Wouter de Groot met de gelijkmaker, wat voor een explosie bij de spelers en supporters zorgde. Meteen daarna klonk het eindsignaal en was EKVA 2, met hulp van spelers van EKVA 1 zeker van een punt. Zoals coach Bakker aangaf, een echte selectieprestatie deze avond!

Al met al een bizarre ontknoping en ontsnapping voor EKVA, dat dit gelijkspel uiteraard kan vieren als een overwinning. Waar het zaterdag ‘op z’n Duits’ tot winst leidde bij Synergo, ging het nu ‘op z’n Duits’ naar een punt tegen Refleks. Zaterdag wacht de enorm belangrijke thuiswedstrijd tegen Apollo, de grootste concurrent in de strijd om het kampioenschap, alle support is nodig!