Wedstrijdverslagen

Kampen, 28-04-18 - In de wedstrijd die gewonnen moest worden om weg te blijven uit de degradatiestrijd op het veld, heeft EKVA 2 overtuigend toegeslagen. Wit-Blauw 3 kon de eerste helft bijblijven maar werd daarna overklast door de Almeerders: 14-22.

Waar een groot deel van de Almeerse ploeg een dag eerder nog feestend op de Grote Markt in het oranje stond te hossen, was deze zaterdag, op een rustig veld in Kampen, wel zeer belangrijk in strijd om in de 2e klasse te blijven. Winst betekende definitief weg onderin, en een nederlaag kon nog wel eens flinke druk leggen op de resterende wedstrijden. Maar EKVA ging voortvarend van start. Een rake stip van Jesse Kleijn en een succesvol schot en vrije bal van Arjen Klinkenberg brachten de ploeg met 1-3 voor. De thuisploeg besloot vanaf dat moment al het tempo uit het spel te halen door te gaan achterverdedigen, en dat had succes. Het werd 4-3, omdat de goals zeker in het eerste aanvalsvak van EKVA niet wilden vallen. Klinkenberg maakte met vrije bal nummer 2 de gelijkmaker, en toen Julian Bunschoten (kleine kans) en Rhona Kaptein (schot) de korf vonden was de voorsprong weer hersteld. Bunschoten scoorde nog maar eens een kleine kans, Michael de Ruijter een schot en strafworp en Kaptein bepaalde met een nieuw raak schot van afstand de ruststand op 8-10. Een lekkere marge van 2 goals, met het gevoel dat een beetje meer mazzel de voorsprong makkelijk zou kunnen uitbreiden.

Snel na rust kwam Donna Scheffer, vroeg in de wedstrijd uitgevallen, opnieuw in het veld voor Dado Postma, en de beide dames uit het 4e speelden een uitstekende wedstrijd. Scheffer gaf nog maar eens succesvol aan waaruit Klinkenberg en Krista Bakker raak schoten, en toen Jesse Kleijn ook eindelijk de korf wist te vinden was het verschil daadwerkelijk gemaakt (8-13). Maar EKVA liet de teugels vanaf dat moment zeker niet vieren en zette vol door. De lach kwam op de gezichten, ontspanning in het spel en dat leidde tot nog meer goals: de Ruijter van afstand, Bakker onder de paal, Kleijn van afstand, Esmée Labes uit de hoek van het veld en opnieuw de Ruijter die een strafworp benutte. De stand van 9-18 die toen, een kwartier voor tijd op het bord stond, was de ruimste marge in de wedstrijd. Inmiddels was Sander van Gilst ingevallen en mocht ook Indy Timmerman voor het laatste deel zijn entree maken. Na een korte fase met tegengoals was het opnieuw de aanvoerder met een goal van afstand en bracht Labes haar totaal in de wedstrijd op 3 door een raak schot en doorloopbal. Klinkenberg maakte met zijn 6e goal de 21e en het slotakkoord was voor Krista Bakker, die met een schot de 14-22 op het scorebord zette en zo vandaag ook tot 3 kwam. Na het laatste fluitsignaal van de overigens zeer matig fluitende arbiter was er vanuit coach Jerry Bakker niets meer dan lof over het vertoonde spel en de behaalde punten.

EKVA 2, ook vandaag weer sterk gesteund door massaal toegestroomd publiek, kan nu rustig met mooie wedstrijden het seizoen gaan uitspelen, wetende dat het volgend jaar op hetzelfde niveau actief is.