Wedstrijdverslagen

Almere, 22-09-18 - In de 3e wedstrijd van de competitie heeft EKVA 2 de overtuigende zege van een week daarvoor op BEP geen goed vervolg kunnen geven. Coach Michel Kleijn was wel meer tevreden over het vertoonde spel, maar zuur over de 10-11 nederlaag.

In de afgelopen 2 weken werd vrij kansloos verloren van Sporting Trigon en makkelijk gewonnen van BEP, en met het op bezoek komende SDO uit Kamerik wisten de Almeerders weer een tegenstander van formaat te treffen. Dat bleek ook in de beginfase van de wedstrijd. De bezoekers speelden aanvallen op hoog tempo, waren zeer dreigend met inwaartse acties en hadden een aantal scherp schietende heren in het veld. Hiermee nam de ploeg de voorsprong, maar werd het gat nooit groot omdat er door beide teams niet veel werd gescoord. EKVA had het in de eerste helft vooral aanvallend moeilijk. Het eerste aanvalsvak, met aanvoerder Stefan Nierop naast Arjen Klinkenberg, Daniëlle Barendrecht en Bojoura Kuipers kreeg het vaak al niet voor elkaar om goede passes te verzorgen en een degelijke aanval op te zetten, waardoor de teleurstelling al snel van de gezichten was af te lezen. Bij rust, in de kleedkamer, gaf coach Kleijn dan ook aan snel te willen wisselen om in dat vak iets te forceren.

De teams kwamen in de stromende regen de kleedkamer uit, probeerden een simpel spelletje neer te zetten om zo met de moeilijke omstandigheden om te gaan. Dat ging, EKVA sloop iets dichterbij en vond weer de aansluiting. Julian Bunschoten en Renee Burren kwamen in de ploeg, en brachten wat er van hen verwacht werd; rustig in de rebound en schotkracht voorin. In het andere vak was het zoeken naar de schoten van Michael de Ruijter en Sander van Gilst, ondersteund door doorloopballen en korte schoten bij Simone Keereweer en Rachel Vuurboom. De Ruijter zorgde bij 8-8 voor de gelijkmaker en probeerde het vuur in de ploeg los te maken. Toch kwam SDO in de slotfase op 10-11, en kreeg Nierop met een stip de kans om toch een punt in Almere te houden, maar hij faalde jammerlijk. Natuurlijk balen om met zo'n moment af te sluiten, maar EKVA had in de wedstrijd genoeg kansen gehad om het al eerder te beslissen.

Komende zaterdag spelen de Almeerders de belangrijke uitwedstrijd bij Fiducia, een ploeg die gezien de laatste jaren redelijk gewaagd is aan EKVA. Komt allen, vanaf 14.00 in Vleuten!