Sterk begin EKVA 2 op het veld

Almere, 01-04-17 - EKVA 2 is uitstekend begonnen aan de tweede helft van het veldseizoen. Op de eerste dag van april kende de ploeg weinig problemen tegen het Nijverdalse NKC'51 2. Een degelijke partij werd gewonnen, met 23-18. 

De Almeerders kampten met een aantal afwezigen, Kirsten Horrée speelde door blessures in 1 met het vlaggenschip mee, Krista Bakker was op vakantie en Arjen Klinkenberg geblesseerd aan zijn voet. Hierdoor kregen Rhona Kaptein (3e) en Anna Schingenga (A1, nu dus samen met haar zus Lisanne Schingenga in het team) een basisplaats, in het eerste aanvalsvak naast Stefan Nierop en Mathijs Pot. Die laatste opende voor EKVA de score, met een schot vanaf de zijlijn en Nierop haalde snel vol uit met een blok op zijn tegenstander waarbij de bal slechts een millimeter los was. En EKVA ging gelijk door met scoren, voornamelijk Michael de Ruijter kreeg alle ruimte en wist in de eerste helft 3 keer raak te schieten. Gecombineerd met een aantal rake strafworpen van Stefan Nierop en Sander van Gilst en succesvolle schoten van afstand van Demi Schröder en Anna Schingenga, ging EKVA comfortabel rusten met 12-7. Opnieuw weer liet de Almeerse ploeg zien makkelijk te kunnen scoren, niet alleen in de zaal maar ook op het veld. 

In de rust gaf coach en sinds een week vader Merijn van Bussel duidelijk aan dat dit NKC'51 zeker verslagen zou moeten worden. Met nog een kleine hint op zijn speech voor de wedstrijd ("Wij hebben nog nooit verloren met mij als vader!") stond de ploeg opnieuw scherp om in de tweede helft snel de beslissende tik uit te delen. 

Zoals zo vaak dit seizoen kon EKVA 2 ook gelijk de sterke lijn doorzetten en de wedstrijd op slot gooien. Binnen no-time was het verschil 8 punten en was alle hoop bij NKC'51 vervlogen. Het hielp bij EKVA de lol in het spel te brengen, en menig lach op de gezichten te laten verschijnen. Onder meer eerst een gemiste doorloopbal van Demi Schröder, vervolgens een 'donderpreek' van van Bussel (letterlijk: "Mikken bitch!") en nauwelijks een minuut later scoorde Schröder wel! Ook het publiek kon genieten en regelmatig waren de 'oeh's en ah's' te horen na weer een heerlijke aanvallende of verdedigende actie van een van de 'Blauwen'. Trouwe supporter Anouk van Beckhoven gaf het tijdens de wedstrijd meermaals aan: "Dit is écht genieten!". 

Een minuut of 5 voor tijd klonk al het eindsignaal, een leuke 1-aprilgrap van de scheidsrechter die zijn klokje nog op de tijd van de zaalcompetitie had staan. Hij vervolgde de partij met een sprongbal, waarbij 'Witte Keniaan' Nierop het sprongduel verloor, waanzinnig! Het had geen effect meer op de score, want EKVA speelde partij prima uit. Hoogtepunt was het supersterke optreden van de pas 17-jarige Anna Schingenga. Ze legde de aanvoerder van de tegenstander helemaal plat en maakte een ontzettend goede indruk. Zien we haar snel in het 1e?

De eerste punten van na de zaal zijn binnen en EKVA 2 voegt zich definitief bij de bovenste 4 in de poule. Wat er mogelijk is tot aan eind mei zal de komende weken blijken!

 


Hoofdsponsoren

  • image
  • image
© 2017 EKVA. Alle rechten voorbehouden.