Moeizame eerste helft, comeback te laat

Barneveld, 08-04-17 - EKVA 2 is er niet in geslaagd om de overwinning van vorige week een goed vervolg te geven. Op het grote veld van ODIK speelde de ploeg een beroerde eerste helft, om vervolgens pas laat in de wedstrijd op stoom te komen. Er werd verloren, met 22-20.

In het eerste aanvalsvak mocht A1-speelster Daniëlle Barendrecht aantreden, vanwege de blessures in EKVA 1 en zij stond ditmaal naast Krista Bakker, die bij binnenrijden van Barneveld als kuikentje al zei: "Heerlijk hier, dit voelt als thuiskomen!" Tussen de kippen en eieren, onder de hoede van vader John 'The Cock" Bakker, was zij goed op haar plaats. En in dat vak voelde ook aanvoerder Sander van Gilst zich goed. Zijn eerste schot was meteen raak voor de openingstreffer. Met vervolgens de rake strafworp van Michael de Ruijter en van afstand Arjen Klinkenberg namen de Almeerders in de openingsfase de voorsprong. In de thuiswedstrijd tegen ODIK was het een moeizame wedstrijd geweest omdat EKVA niet definitief kon weglopen, en bleven de Barnevelders tot de laatste minuut aanhaken. Vandaar dat coach Merijn van Bussel voor de wedstrijd al aangaf dat deze stugge tegenstander snel kapot gemaakt moest worden. Maar dat lukte niet in de eerste helft. Na het goede begin werd er in beide aanvallen veel te lang gezocht, hadden al 8 veel moeite met het grote veld, waarop misschien de afgelopen week beter op getraind had kunnen worden, en liepen de aanvallen zo ontzettend traag en stroef. ODIK had er minder moeite mee, pakte het initiatief en wist door lange ballen naar het achterveld en door razendsnelle acties van de heer tegenover Stefan Nierop de goals makkelijker te maken. Bij rust stond de thuisploeg dan ook verdiend met 12-7 voor.

De tactiek in de tweede helft om Krista Bakker verdedigend meer naar de rebound te sturen om ODIK's aanvallen te verkorten pakte meteen verkeerd uit met 2 tegengoals, maar daarna pakten de Almeerders het wel goed op. De schoten werden zuiverder, er werd beter in functie gespeeld en de doelpunten vielen steeds makkelijker. In het eerste aanvalsvak kwam Daniëlle Barendrecht in de steunende positie veel beter tot haar recht dan in het eerste deel, waardoor de kansen bij van Gilst en Nierop kwamen en zij deze ook afmaakten. In het andere vak had Lisanne Schingenga in de rebound veel minder last van meekijkende heren omdat die sterk dubbelden, en schoot Arjen Klinkenberg een hoog percentage raak. Demi Schröder miste deze wedstrijd met haar vrije ballen net de scherpte die ze normaal wel heeft, maar bleef ontzettend gevaarlijk met de korte schoten in de korfzone. Puntje voor puntje kwam EKVA dichterbij, tot zelfs 20-19, maar helemaal doordrukken, gelijk komen en erover heen gaan lukte net niet. Als de wedstrijd 5 minuten langer had geduurd......

Volgende week wacht de loodzware uitwedstrijd tegen ASVD, waar de doelstelling waarschijnlijk niet om winnen zal draaien, maar om enigszins dichtbij te blijven bij de ongenaakbare koploper in de poule. Om 14.00 uur klinkt het eerste fluitsignaal in Dronten.


Hoofdsponsoren

  • image
  • image
© 2017 EKVA. Alle rechten voorbehouden.