EKVA 2 houdt schade beperkt tegen koploper

15-04-17, Dronten - In de uitwedstrijd tegen het dit seizoen ongenaakbare ASVD 2 heeft EKVA lang en goed standgehouden. In de eerste 20 minuten ging het aardig gelijk op, daarna sloeg de thuisploeg een gaatje dat niet meer weggeven werd; 20-12.

In het najaar in Almere werd EKVA nog van het veld geblazen door de talentvolle ploeg in het groen. Destijds stond het bij rust al 4-20 en na 70 minuten 14-30. Coach Merijn van Bussel gaf dit keer daarom ook aan dat de doelstelling winst niet reëel zou zijn, maar hij wilde qua uitslag wel indruk maken op de andere ploegen in de poule. En met de strijdlust en inzet in de beginfase leek deze gedachte ook bij de spelers volop aanwezig. De Almeerders durfden de duels aan te gaan, lieten zich niet aan de kant zetten en motiveerden elkaar ten top. Het leidde al na een kwartier tot frustraties bij de thuisploeg die door sterk verdedigen van EKVA niet in haar spel kwam, beloond met 2 gele kaarten voor de heren van ASVD. Qua wedstrijdverloop kwamen de goals in de eerste helft voornamelijk van Stefan Nierop, die er bij rust al 6 in had liggen, waaronder 3 stippen die Esmee Labes versierde met de inwaartse actie. Omdat het defensief goed stond, met wisselingen tussen voorverdedigen, achterverdedigen of een combinatie daarvan, scoorde ASVD in de eerste 35 minuten slechts 11 keer en was het 11-7 bij de pauze.

Na rust stapelde het slordige balverlies in het eerste aanvalsvak zich aardig op, waardoor Nierop niet lekker kon worden aangespeeld. Krista Bakker had wat moeite met de nauwkeurigheid en Mathijs Pot had het vooral druk met alles op alles zetten om in goede positie in de rebound te blijven. Maar de schotkansen bleven grotendeels uit. Het andere vak moest het aanvallend gezien hebben van de basisprincipes, waar continu het zelfde spel werd gespeeld, Demi Schröder het eerste schot pakte en de aanval daarna vaak terecht kwam bij Arjen Klinkenberg, die redelijk zuiver was op het schot. Met een ijzersterke Lisanne Schingenga vanuit de steunpositie, Michael de Ruijter die in dienst in de rebound speelde liep het in dit vak beter dan verwacht. Uiteindelijk was het de klasse van ASVD dat dan toch de doorslag gaf en het verschil maakte. De thuisploeg scoorde gewoon net wat makkelijker, maakte verdedigend wat minder foutjes en liet bij vlagen zien dat het niet voor niets ongeslagen boven staat. Toch doet de 20-12 uitslag en overtuigendere zege doen geloven dat het daadwerkelijk was. EKVA speelde, zeker verdedigend, een prima wedstrijd en kan dit sterke spel meenemen naar de komende weken, waarin voldoende punten moeten worden gepakt om bij de bovenste ploegen in de poule te eindigen.


Hoofdsponsoren

  • image
  • image
© 2017 EKVA. Alle rechten voorbehouden.