EKVA ondanks matige wedstrijd ruim langs provinciegenoot

Almere, 6-5-17 – Na een pauze van twee weken rondom Koningsdag is EKVA 2 overtuigend begonnen aan de laatste fase van het seizoen. Hoewel het spel niet zo oogstrelend was als gehoopt, kende de ploeg geen enkele moeite met Exakwa 2 uit Lelystad en wonnen de Almeerders met 22-9.

In de wedstrijd in het najaar op het gras in Lelystad kende EKVA destijds een heerlijke start en kwam het met 0-10 voor. Uiteraard hoopte de ploeg in het blauw op een vergelijkbare start, maar coaches van Bussel en Munting waakten vooraf al voor onderschatting. En de scherpte leek er inderdaad te zijn vanaf minuut 1. Stefan Nierop scoorde 2 snelle goals, in het andere aanvalsvak maakte Sander van Gilst er 2 en zo was het verschil al vroeg in de wedstrijd gemaakt. Waar de afspraak binnen EKVA 2 was dat er veel naar de achterkant van het spel zou worden gezocht, gebeurde dat in praktijk nauwelijks. De kansen werden vooral vanuit de korte lijnen aan de voorkant van het spel genomen, plus veel inwaartse acties van Arjen Klinkenberg en Esmée Labes, waardoor in dat vak veel vrije ballen en strafworpen gegeven werden (waarbij de stippen grotendeels benut werden door van Gilst ;)) Gecombineerd met 2 goals van afstand van Lisanne Schingenga werden zo de goals door deze 4 gevonden.

Bij rust kende EKVA een ruime voorsprong en was er dus weinig om zich zorgen over te maken. Verdedigend stond het goed, werden niet veel fouten gemaakt en weinig vrije ballen weggeven, waardoor Exakwa ook moeizaam tot scoren kwam. Toch werd er wel gehamerd op de kansen aan de achterkant, want met de ruimte die er lag was dit de ideale wedstrijd om daarop te trainen. 

En het gooien van een lange bal hoef je aan Mathijs Pot geen twee keer te zeggen. De koning van de stevige zwaai naar het achterveld stuurde zijn medespelers de ruimte in, waarbij vooral Krista Bakker de kansen van achterkant korf schoot, en in de slotfase ook succesvol op was. Anouk van Beckhoven (comeback na 3 maanden, uiteindelijk lichtgeblesseerd weer gewisseld voor Demi Schröder) maakte een gruwelijke doorloopbalmisser uit de eerste helft goed met twee knappe goals achter elkaar en Pot zelf kreeg het bijna voor elkaar om een doorloopbal te scoren, nou ja, hij nam er 2 tenminste….

In de slotfase grepen coaches van Bussel en Munting de ruime voorsprong aan om wat junioren speeltijd te geven, waardoor Julian Bunschoten, Wouter Schoo en Daniëlle Barendrecht binnen te lijnen kwamen om hun kunsten te vertonen. Doelpunten uit hun handen leverde dit helaas niet meer op.

Achteraf gezien kan EKVA zeer tevreden zijn met de twee binnengehaalde punten, maar was het qua spel zeker niet heel goed. De afspraken werden niet goed nagekomen en flitsend was het ook lang niet allemaal te noemen. Volgende week moet het beter, dan reist de ploeg af naar Ermelo voor de pittige uitwedstrijd bij Dindoa 4. Winst betekent aansluiting bij de top 3, bij een nederlaag kunnen de laatste 2 wedstrijden rustig uitgespeeld worden.


Hoofdsponsoren

  • image
  • image
© 2017 EKVA. Alle rechten voorbehouden.