Eenvoudige zege in saaie wedstrijd

Almere, 20-05-2017 – EKVA 2 heeft in de laatste thuiswedstrijd seizoen zonder problemen de winstpunten gepakt. Het was niet mooi, niet goed en niet enerverend, maar het was wel winst op Rigtersbleek: 14-8.

In de uitwedstrijd in Enschede eerder dit seizoen kende EKVA nog de nodige problemen met de tegenstander die door coach van Bussel werd aangeduid met ‘hakken en zagen’. De Almeerders speelden toen erg matig en kwamen geen moment in het eigen spel, waardoor ze pas in de slotfase de zege veilig konden stellen tegen de hekkensluiter. Dit keer ging het misschien wel net zo stroef in de eerste helft. Het eerste aanvalsvak liep prima, in de kleine 10 minuten dat ze in het eerste deel mochten aanvallen, onder meer met een mooi afstandsschot van Krista Bakker, die zo de 1-0 maakte en het beruchte ‘til de bal zo hoog mogelijk en gooi hem dan naar het mandje’ schot van Stefan Nierop. Maar het probleem lag aanvallend in het andere vak. Het spel was ontzettend statisch door het vroege invullen van de rebound door Lisanne Schingenga en Michael de Ruijter, de schoten en vrije ballen van Demi Schröder knalden continu van de voorkant van de korf af en dus lag de druk op de schoten van Sander van Gilst, die uiteindelijk in de eerste helft wel 4 keer trefzeker was. Het hoogtepunt in de eerste helft moet wel het blok van Mathijs Pot zijn, die tevens zijn tegenstander verdedigde. Met een vreugde uitbarsting naar het publiek toe vierde hij zijn gelukzalige moment. 

Na de pauze leek de scherpte en de wil om Rigtersbleek af te maken iets meer in de thuisploeg geslopen. Van 6-5 bij rust werd het snel 11-6, onder meer door een heerlijke goal van Anouk van Beckhoven na een snoeiharde pass uit het voorveld door Nierop, en was het gat geslagen. Vanaf dat moment was het vooral zaak om geen stomme fouten te maken en daarmee Rigtersbleek enige vorm van hoop te geven, maar was het ook rustig aan afscheid nemen van het thuispubliek voor de twee spelers die na dit seizoen niet meer in de EKVA-selectie spelen. Eerst werd Lisanne Schingenga naar de kant gehaald en getrakteerd op een fles wijn, bos bloemen en staande ovatie, waarbij Esmée Labes haar kwam vervangen. De andere publiekswissel liet nog even op zich wachten, omdat Mathijs Pot eerst een doorloopbal zou moeten scoren. Die goal kwam er bijna, maar een fabuleuze actie strandde op de rand van de korf. Een minuut voor tijd werd hij bedankt met bloemen en wodka, en zat zijn avontuur als speler bij EKVA erop. Arjen Klinkenberg verving hem, schoot nog 1 keer in die laatste minuut en bekroonde zijn succesvolle invalbeurt zo met een doelpunt, wat eens schotpercentage van 100% opleverde voor hem! Het was tevens de eindstand: 14-8, waardoor de punten in Almere bleven en EKVA nog altijd kans maakt om bij de bovenste 3 in de poule te eindigen. Volgende week nog een keer knallen, dan speelt de ploeg tegen directe concurrent Roda in Westzaan.  

 


Hoofdsponsoren

  • image
  • image
© 2017 EKVA. Alle rechten voorbehouden.