Onrust in organisatie, maar punten in de pocket!

Almere, 9-9-17 - In de eerste wedstrijd van het seizoen heeft EKVA 2 op een indrukwekkende manier gelijk 2 punten gepakt. In de regen startte de ploeg moeizaam, maar met een versnelling in de tweede helft werd het gat gemaakt en werd Wit-Blauw Kampen verslagen: 24-21.

De afgelopen weken zaten vol onrust en onwetendheid over de coaching en trainingen voor EKVA 2. Met na afgelopen seizoen het vertrek van Paul Munting en de aankomende spelersrentree van Merijn van Bussel staat de groep zonder begeleiders. Er wordt hard gezocht naar een oplossing, gisteren stonden Jerry Bakker en Sonja Munting aan het roer.
Maar coach of niet, op de trainingen deze week hebben de 10 spelers gezamenlijk het tactisch plan neergezet, waarbij in de openingsfase van deze wedstrijd nog te zien was dat het nog wat stroef liep.In het eerste aanvalsvak stond de nieuwe aanvoerder Stefan Nierop voornamelijk in de rebound om schutter, en vandaag prima op schot, Sander van Gilst te steunen, waarbij de aanvallende impulsen van de dames in dat vak kwamen van jongeling Daniëlle Barendrecht en de vandaag keihard werkende Krista Bakker. De kansen waren talrijk en de goals werden regelmatig gemaakt, zeker in de eerste helft door van Gilst en in het tweede bedrijf voornamelijk Bakker. 

In het andere vak werd er aanvallend afgesproken om de doelpunten over alle schijven te zoeken. Demi Schröder levensgevaarlijk van korte afstand, Kirsten Horrée die het allerliefst wordt aangespeeld met een lange pass in het achterveld, Julian Bunschoten die in de basis debuteerde en zichzelf moest dwingen om ook voorin actief mee te doen en Arjen Klinkenberg, die het schot op zijn linkerbeen tot een kunst verheven heeft. Maar ondanks de kwaliteiten en de afspraken lukte het in de openingsfase maar moeizaam om tot scoren te komen. Schoten vielen niet, rebounds waren lastig doordat een van de dames van Wit Blauw haar lengte goed gebruikte. Enkele strafworpen en een paar goede aanvallen aan het slot van de eerste helft hielpen EKVA toch van een 5-10 achterstand terug naar een 13-13 ruststand.

In de pauze stipten de interim-coaches aan dat het spel beter aan het worden was. Een aantal kleine tactische aanpassingen in de verdediging moesten de defensie van Krista Bakker wat vergemakkelijken en in het andere vak konden de heren wel een stap dichter aansluiten. Het leek in de tweede helft prima uit te pakken. De ploegen blijven tot 17-17 dicht bij elkaar, maar 2 rake schoten van Klinkenberg binnen 30 seconden sloegen het gat. Barendrecht maakte het gat groter en dat was ook het moment om met enkele wissels de wedstrijd uit te kunnen spelen. Chérise Labes kwam voor Horrée, Michael de Ruijter voor Bunschoten en in de laatste minuten Wouter de Groot voor de geblesseerd geraakte Nierop (Nierop, die overigens vandaag een waanzinnig blok uitdeelde). Wit Blauw bleef doelpunten maken door de profiteren van Almeerse foutjes, maar ook EKVA wist door te scoren. Uiteindelijk stokte de teller bij 24 goals, een aantal dat veel hoger ligt dan verwacht. Vandaag was dit vooral te danken aan de 8 goals van zowel Sander van Gilst als Arjen Klinkenberg, en een stuk of 4 van Krista Bakker en Daniëlle Barendrecht. 

De coach is nog niet gevonden, de eerste overwinning wel! Volgende week opnieuw thuis, dan ontvangt EKVA 2 DOT uit Oss, tot dan!

 

 

Foto: Ben de Ruijter


Hoofdsponsoren

  • image
  • image
© 2017 EKVA. Alle rechten voorbehouden.