Strijdlustig EKVA 2 verzuimt kampioenswedstrijd Tempo te verknallen

Alphen a/d Rijn, 11-03-17 - In de laatste zaalwedstrijd van dit seizoen is EKVA er redelijk hard van afgegaan tegen de ploeg die dankzij die 2 punten kampioen werd, Tempo. Een sterke Almeerse start, een goed slot van Tempo leidde tot de eindstand van 28-17.

Met A1-speelster Daniëlle Barendrecht in de basis door een blessure in het 1e (opgevangen door Kirsten Horrée) hoopte EKVA 2 het Tempo zo lastig mogelijk te maken. Van tevoren wist de ploeg dat Tempo duidelijk de sterkste ploeg in de poule was, maar een ploeg onder druk die moet winnen voor het kampioenschap kan nog wel eens gekke sprongen maken. En de spanning van de thuisploeg spatte er van af in de beginfase. Slordigheden, geen zuivere schoten en veel overtredingen hielpen de Almeerders enigszins in het zadel. EKVA startte agressief en scherp, met een 4-6 voorsprong tot gevolg. Stefan Nierop had zijn vizier weer op scherp met daarbij een beukende Mathijs Pot in de rebound, Arjen Klinkenberg legde er een hele fijne bovenhandse doorloopbal in, Demi Schröder was opnieuw sterk op de vrije bal en aanvoerder Sander van Gilst liet zien dat je hem geen meter ruimte moet geven. Met veel passie, overtuiging en communicatie bracht dat EKVA in de eerste helft een heel eind en wist de ploeg lang bij Tempo in het spoor te blijven. Toch een paar foutjes kort voor rust, met strafworpen en doorloopballen tegen, deden Tempo met 13-10 voorsprong gaan rusten.

In het begin van de tweede helft werd het gat echt geslagen. De kampioensploeg ging naar 17-10 en dat was het moment dat het gebroken was bij EKVA. De schutters van Tempo gingen in hun percentage steeds verder omhoog, zelfs de invallers waren ontzettend zuiver, en dat scorend geweld werd EKVA te veel. Slechts af en toe kon de ploeg wat terugdoen, via schoten van Krista Bakker, Daniëlle Barendrecht en een versierde stip van Lisanne Schingenga. Met de wissel van Michael de Ruijter voor Arjen Klinkenberg wilde coach Merijn van Bussel nog eens kijken of er iets te forceren viel, maar het plan werkte niet helemaal zoals hij stiekem hoopte. Tempo bleef doorgaan, rook het kampioenschap en liep uit naar 11 punten, wat wel een erg groot verschil was in vergelijking met het spelbeeld; 28-17.

Al met al was het ondanks de dikke nederlaag geen slechte wedstrijd van de Almeerders, die zeker de eerste 3 kwartier weinig weggaven. In de slotfase liep het verschil dan toch op, maar het is net als veel meer wedstrijd in deze zaalcompetitie een wedstrijd waarin veel positieve aanknopingspunten zaten. De veldperiode komt er weer aan, waarin er voor EKVA ook nog wel eens hele leuke resultaten geboekt kunnen worden. Want de vooruitgang die gewenst werd begin oktober, is zeker grotendeels bereikt!


Hoofdsponsoren

  • image
  • image
© 2017 EKVA. Alle rechten voorbehouden.