Complete offday EKVA 2 in laatste thuiswedstrijd

Almere, 4/3/17 - In de laatste thuiswedstrijd van het zaalseizoen heeft EKVA 2 nog niet de definitieve 4e positie kunnen veroveren in de eindstand. Tegen Fortissimo lukte er vrij weinig en ging de ploeg zelfs schandelijk onderuit: 11-13.

Coach van Bussel noemde deze wedstrijd de eerste van 2 finales. Deze week de 4e plaats bemachtigen, volgende week Tempo van het kampioenschap houden. Maar al vroeg in de wedstrijd was te zien dat het wel heel erg zwaar zou worden tegen de onderste in de poule Fortissimo. De ploeg uit IJsselstein was in de uitwedstrijd een taaie gebleken, maar was in kwaliteit toch zeker een klasse minder dan de Almeerders. Maar als je de bal niet door het mandje krijgt, maakt een verschil in kwaliteit vrij weinig uit en kan je er zelfs tegen een mindere ploeg van af gaan. Het eerste aanvalsvak kwam keer op keer niet tot een goede aanval waarin aanvaller Sander van Gilst kon afronden, want de meeste schoten kwamen uit rommelige kansen. Ook de korte schoten van Krista Bakker en Esmée Labes misten zuiverheid, waardoor dit vak in de eerste helft slechts 1 keer scoorde, terwijl ze daar in de aanval zo'n 25 minuten de tijd voor kregen. Gelukkig was Fortissimo ook niet al te zuiver en kregen zij veel minder schotkansen dan de Almeerders. Bij rust was de dramatische tussenstand dan ook slechts 3-5. 

Met een mentale opkikker in de kleedkamer hoopte van Bussel en Munting hun ploeg een zet in de goede richting te geven. Het lukte deels, want nog altijd bleek scoren het probleem, ook met Stefan Nierop als vervanger van van Gilst. Normaal zo zuiver dit jaar, maar als invaller had de kersverse NS-medewerker kennelijk toch wat last van een wisselstoring. In het andere vak was het motto: "Alles op Schröder" toen bleek dat zij wel goed op schot was vandaag. Met 3 rake vrije ballen hield zij EKVA lang in de wedstrijd en bleef de hoop op een zege op Fortissimo. De andere 3 in dit vak bleken ook last te hebben van gebrek aan scorend vermogen, wat als een virus door het team dwaalde deze dag. Michael de Ruijter stond sterk te rebounden, maar kon weinig zijn kansen meepakken, Arjen Klinkenberg kwam lastig tot vrije schoten en maakte verdedigend domme fouten en ook de standaard 1 of 2 goals van Lisanne Schingenga bleven vandaag uit. Met nog ruim 5 minuten probeerde EKVA iets te forceren, door debutant Jari Braaksma in te brengen voor Mathijs Pot en ook Bojoura Kuipers maakte voor het eerst haar opwachting in het 2e, als vervangster van Labes. De wil was er nog wel, maar het vermogen om volledig terug te komen niet meer, Fortissimo won met 2 punten verschil. 

Vandaag kon de bal er gewoon niet in voor EKVA, hoeveel kansen er ook geweest waren. Waar het aan lag is een raadsel, aangezien de afgelopen wedstrijden de doelpuntenproductie juist niet het probleem was. Volgende week mag de ploeg het seizoen afsluiten bij koploper Tempo, en als er dan niet makkelijker gescoord wordt gaat dat een hele zware partij worden. 


Hoofdsponsoren

  • image
  • image
© 2017 EKVA. Alle rechten voorbehouden.