Zaalcompetitie weer van start, corona-update 27-01

  Beste allemaal,

  We zaten afgelopen dinsdag met miljoenen aan de buis gekluisterd. Schaalde zorgminister Kuipers op, of juist af? Hoe gaan we stap voor stap richting de normale situatie? En, hoera, ook in de sport versoepelingen, wat betekent dat we fanatieker aan de slag mogen op het korfbalveld. In dit bericht stellen we je op de hoogte van wat er weer mag, en hoe we alles binnen de regels houden. Dit op een zo leuk mogelijke manier!

  Allereerst is het goed te melden dat wij (bestuur, TC, JTC, wedstrijdsecretariaat, scheidsrechterscommissie) NIET degenen zijn die deze regels bedenken. We geven hier wel zo goed als mogelijk invulling aan. We zijn allemaal vrijwilligers, dus vragen van jullie allemaal een beetje respect en begrip voor het feit dat we dit in onze vrije tijd zo goed mogelijk proberen te regelen. Flexibiliteit is een hele belangrijke in deze, en het helpt als we dat allemaal zijn!

  Mondkapjes en CTB in de hal

  We mogen sporten, er mag publiek bij, maar daar zijn wel regels aan verbonden. We zetten de belangrijkste voor je op een rij:

  • Houd je aan alle maatregelen rondom corona. Het is voor niemand echt leuk, maar het is wel het beste en voorkomt problemen. Maak geen ruzie met mensen die je wijzen op het naleven van de regels, want daar hebben we niets aan. Accepteer het!
  • In sporthallen is een coronatoegangsbewijs (hierna CTB) verplicht voor iedereen van 18 jaar en ouder. Wij controleren hier op, en vragen iedereen die kan helpen ook om ons hierbij te helpen. Wil je een keer een uurtje QR-codes scannen, laat dit dan weten aan het bestuur via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  
  • Kleedkamers, toiletten en douches zijn gewoon open en beschikbaar.
  • Houd in de hal altijd 1,5 meter afstand van anderen, tenzij je een wedstrijd speelt. Ook als je als reserve op de bank zit, dien je 1,5 meter afstand te houden van de andere wisselspelers en coaches.
  • Mondkapjes zijn verplicht voor iedereen in de hal van 13 jaar en ouder, op het moment dat je verplaatst. Tijdens het sporten, en als je zit, mag je je mondkapje af doen. Als je als reserve op de bank zit hoef je geen mondkapje op, maar loop je naar de andere kant van de zaal, dan doe je deze wel op. Als je als publiek op de tribune zit, mag het mondkapje af, maar verplaats je naar de uitgang, dan doe je deze op.
  • Sta je niet op het wedstrijdformulier als wisselspeler, dan zit je ook niet op de bank, maar gewoon op de tribune.
  • Ook de kantine zal weer regelmatig open zijn. Hier mag je naar binnen met een CTB voor iedereen van 13 jaar en ouder, en ook hier hou je tijdens het lopen je mondkapje op.

  De competitie

  Inmiddels trainen we alweer anderhalve week, vanaf woensdag 26 januari is het spelen van competitiewedstrijden met publiek ook weer mogelijk. Voor het wedstrijdkorfbal is een nieuwe indeling gemaakt, waarvan de competities starten op zaterdag 5 februari. De wedstrijdsportteams (1, 2, 3, 4 en de A1) spelen de rest van de zaal in een poule met 4 ploegen, waarbij je een uit- en thuiswedstrijd tegen die 3 tegenstanders speelt. De nummer 1 uit de poule speelt vervolgens een promotiewedstrijd tegen een andere nummer 1, en de nummers 3 en 4 spelen een degradatiewedstrijd. Deze wedstrijden vinden plaats op 9 en 16 april.

  De breedtesportteams spelen gewoon verder met hun competitie die in het najaar 2021 startte. Hierdoor zal aan het einde van de competitie wellicht niet elk team in de poule evenveel wedstrijden hebben gespeeld. In de breedtesport is er geen sprake van promotie en degradatie.  Wij vinden het jammer dat het zo loopt, maar de KNKV ziet dit als beste oplossing. De competitie voor de breedtesportteams gaat komende zaterdag 29 januari verder en de wedstrijden zijn te vinden in de KNKV-app.

  Afzeggen, invallen in andere teams en het wedstrijdsecretariaat

  Met het bestuur en de verschillende commissies hebben we alle regels goed doorgesproken en passen we deze zo goed als mogelijk toe op de situatie bij EKVA. We merken de afgelopen weken dat er, zeker bij de jeugd, veel besmettingen zijn, waardoor spelers en speelsters afwezig zijn bij trainingen. Dit zal bij de komende wedstrijden vaker gebeuren. Het wedstrijdsecretariaat is uitgebreid om hier zo goed mogelijk mee om te kunnen gaan. Zij willen, als het kan, zo vroeg mogelijk in de week de teams compleet krijgen. Daarom vragen we daarin ook jouw medewerking. Ben je positief getest, ziek, zit je in quarantaine of is er een andere reden dat je afwezig bent? Stel dan zo snel mogelijk het wedstrijdsecretariaat op de hoogte. De senioren nemen contact op met Sylvia, de A, B en C met Liesbet, de D met Manon en de E en F met Regina. De contactgegevens zijn te vinden op de website.

  Mocht je gevraagd worden om in te vallen om het team compleet te krijgen, wees dan ook flexibel en meewerkend. Op die manier kunnen we gezamenlijk als vereniging zoveel mogelijk wedstrijden spelen en lol beleven. Die flexibiliteit geldt ook voor het last minute verplaatsen of afzeggen van wedstrijden. Dat kan zomaar gebeuren in deze tijd, en dat is natuurlijk soms heel teleurstellend, maar we kunnen er meestal niets aan doen. We accepteren het, en kijken naar de volgende wedstrijd.

  Scheidsrechters

  Er zullen ook scheidsrechters uitvallen door ziekte of andere redenen, en ook daarbij doen we een beroep op de spelers en speelsters. Krijg je de vraag om een wedstrijd te fluiten, denk er dan goed over na voordat je nee zegt. Het zou zomaar kunnen dat 16 kinderen hierdoor niet kunnen spelen, of dat we als vereniging een boete krijgen. Laten we elkaar hierin helpen! Zowel bij EKVA als bij tegenstanders zullen we door deze redenen te maken krijgen met onervaren, minder goede, scheidsrechters. Hierbij geldt ook; accepteer het, houd je mond dicht tegen de scheidsrechter, en ga genieten van het korfbal. We zijn blij dat we onder deze omstandigheden kunnen spelen!

  We proberen er samen een succesvol zaalseizoen van te maken, ondanks alle beperkingen. Houd je aan de regels, zodat we allemaal door kunnen gaan met sporten, mét publiek. En let een beetje op elkaar, accepteer als je op iets wordt aangesproken en wees flexibel. Een kleine groep vrijwilligers werkt keihard om dit allemaal mogelijk te maken, en die mogen we best heel erg dankbaar zijn. De huidige regels gelden tot ten minste 15 februari, daarna is er een nieuwe persconferentie en kunnen regels worden aangepast. Tot dan houden we ons dus aan al het bovenstaande.

  Geniet er weer van! 

  Groeten,

  Het bestuur

  i.s.m. TC, JTC, wedstrijdsecretariaat & scheidsrechterscommissie

   

   

   

   


  © 2022 EKVA. Alle rechten voorbehouden